Saturday, April 29, 2006

GeMpAk SeLebRiTi AsTrO, SeReMbAn

Zahid & Edlin.. love them both..

I know, i know.. i'm now categorized as a lazy blogger.. ye la it's past one week now since i last updated my blog.. fine..! but what to do.. this week and this coming weeks, i'll be loaded with lots of works.. but i'll try to update as frequent as i can.. itupun kalo ada event la.. kalau xde, nan ado entry la jawabnya.. hehe..!! okaylah, ni nak buat some updates on the past2 event of Gempak Selebriti Astro in Seremban & also Penang.. w'pun event ni dah berkurun yg lampau, i still wanna share some of the pix that i've captured.. nak cite in detail pun, aku pun dah tak ingat dah lagu2 apa yg diorg sume ni nyanyi.. haha.. but of of course there are few highlights that i still remember..

From left standing: Rosma, Edlin, Nazril & Zahid, Botton: Azwan & Ekin

One of the best performance at Seremban ni has got to be Zahid's rendition of Fantasia Bulan Madu.. that was wow..!!! macam tgk solo concert pulak.. i tell u aa, it was damn remarkable.. he really nailed it and made it his own.. while Felix uses a lot of falsettos (Zahid used Felix's minus one that he performed in AF3), Zahid uses a lot of his real voice that is pretty impressive considering the fact that lagu ni mmng tinggi.. and that last note where he held it for like 8 to 10 seconds tu was amazing..!! i'm pretty sure whether you're a fan of his or not, if you watch this performance you'll be impressed as well.. and then the combination of Zahid & Edlin singing Hati Ini Telah Dilukai pun very mesmerising.. i just love the combination of these two vocals.. and Edlin's rendition of Kelly Clarkson's Because of you pun were great.. this girl is very talented but too bad she's been very underrated..
 

From left: Azwan, Ekin, Nazril & Zahid
 
What else huh..?? oh yeah.. Ekin was surprising as well.. one, it's her hair.. she got a funky, spiking hair on her.. she looked refressing with her new looks but it's kinda wild for her i think.. and then she sang a dangdut number, Penasaran.. siap dgn gelek2 lagi.. very very entertaining.. apa lagi aa.. aa..!! yg ni paling lawak.. in every GSAs, they will have a segment where Sazzy & Nazril ni akan berlakon as husband and wife yg berebut2 nak tukar channel, sorang nak tgk World Cup, sorang nak tgk AF4.. kiranya nak promote 2nd decoder la ni.. and this time, Sazzy tanya la crowd, nak Sazzy partner ngan Nazril ke Zahid.. pastu crowd semua jerit Nazril ngan Zahid.. so this time Zahid yg jadik the wife.. can u imagine that?? my God, it was damn funny.. one of the funny dialogue was when Zahid dgn sore kepit manjanya cakap, ala bang i dah bnyk undi tau.. bdk2 laki AF4 semua hensem2..!! si Nazril pun at times mcm terkejut & nak tergelak.. mmng sangat2 kelakar wa cakap lu.. adoi, mcm nak pecah perut tau dak time tu..!! Zahid.. Zahid..!!
....................................................

GeMpAk SeLebRiTi AsTrO, PeNaNg
 

From left: Bob, Alam, Fitri, Marsha & Akma
 
Gempak Selebriti Astro kat Penang ni plak was held a day after kenduri kawin Abg Farah.. at 1st tak plan pun nak gi.. but lastly me & Lan decided to go saje buat keje gile.. very spontaneous kan..?? anyway, crowd kat Penang mmng happening.. and the show pun best.. the event started dgn recording rancangan Macam-Macam Aznil dulu.. the guest for that day was Fasha Sandha and Opie Zamie.. topiknya makeup.. kelakar gak la.. then after abis recording tu, baru le konsert GSA ni start.. aku pun tak ingat semua lagu2 yg diorg nyanyi.. some of the highlights tu ingat la.. one of the best performance of that show was Idayu singing My All.. my God, it was marvellous..!! outstanding i tell you..!! she hit all the right notes at all the right time.. her whistle register (the whistling sound mcm Mariah Carey selalu buat tu) was perfect.. flawless beb.. a performance that deserved a standing ovation..

From left: Alam, Fitri, Marsha, Zahid, Nazril (Akma below)
 
And then another great performance was Edlin and Marsha's rendition of Pilihlah Aku.. i think the song really suits Marsha really well.. plus the song pun a bit cheeky kan so sesuai la dgn character and sore dia yg ala2 manja tu.. and then Bob's performance pun best.. well, we do not need to be reminded of how great Bob's vocals are do we..?? he sang his new song Pengalaman Cinta composed by Hazami extremely well.. the song pun mmng sedap.. the 1st time i heard the song masa Bob & Hazami perform kat Muzik @ ria pun aku dah suka.. tapi it has the Hazami trademark written all over the song.. nevertheless, it's still a wonderful song..

The girls from left: Yasmin Hani, Liza, Edlin, Sazzy & Elliza
 
What else.. mmm.. Akma did a good job too singing her single song, Percaya Pada Cinta.. well it's not all that remarkable or wow, but she did okay.. apa lagi aa.. aiyyoo.. aku pun dah lupa apa yg diorg nyanyi.. hehe.. ohh.. one funny moment masa GSA ni was during the game where they asked a couple of people to do a demo of commentating a football match.. mula2 Zahid tunjuk skill jadik pengulas, and si Nazril buat demo ikut apa yg Zahid ni ckp.. mmng klakar gile sbb mcm2 bende yg si Zahid ni cakap.. mcm ni la sikit2.. romario menendang bola kepada ronaldo.. ronaldo menggaru ketiaknya, and referee tengok2 aje.. kemudian ronaldinho dapat tendangan percuma.. free, tak perlu bayaran.. romario kemudian membuat tandukan silang.. dan gol...!!! mcm tu la lebih kurang.. tak ingat exactly what he said but seriously, it was damn funny..! mcm nak pecah perut time tu.. si Nazril ni punya la dok bersusah payah buat gaya2 tu.. kena garu ketiak la pastu buat tandukan silang.. mcm mana tu..??!!
 

Cuba teka diorg nyanyi lagu apa ni..?? Menuju Puncak la apa lagi..!

Then after Zahid ngan Nazril buat demo, giliran peserta2 plak buat.. this time peserta tu jdk pengulas and Zahid buat demo main bola.. yg ni lagi klakar.. agaknya peserta2 tu saje nak kenakan zahid kot.. ada sorg tu siap ckp, Romario kemudian jatuh terguling2.. so Zahid pun buat la gaya jatuh terguling2.. alih2, dah jatuh tu, gaya2 gimrama lak yg keluar..! dgn kaki2 terangkat semua mcm gaya gimrama.. can u guys imagine that..??!! mmng kelakar sgt..!! bila time gol tu, Zahid lead all the crowd buat mexican wave.. happening beb..!!! tu jelah citenya.. anyway peeps, lepas ni i'll update GSA kat Teluk Intan plak.. the finale of all GSAs and the most happening ever.. so wait for that plak kay..!! 

Katherine McPhee Rocks..!!!!! (tiba-tiba..!!)

Thursday, April 20, 2006


FiEsTa MeDiA iDoLa (FMI)
KuAnTaN, PaHaNg
 

Ok.. so where do I start.. alrite.. went went to Kuantan on Friday morning with 2 cars.. bertolak around 9.30.. reached exit Gambang around 11 plus and we saw rombongan Astro stopped by waiting for the escort i guess.. I was on the phone talking to Kak Gie at that time so i couldn't concentrate and look who's there.. tgh driving plak tu.. the only one i saw was Joe.. Nadia in the other car saw Zahid.. mula2 ingat nak berenti, but tak jadik coz we wanna try and get rooms at M.S.Garden where all the contingents stayed but unfortunately all the rooms were fully booked.. so we had to settle with a nearby hotel.. we arrived there at around 11.30 plus..

Around 3 plus mcm tu we went to the Megalanes kat Megamall Kuantan tmpt berlangsungnya pertandingan bowling to watch the Astro team training.. well, we were in Kuantan basically to suppport team Astro, so for all three days mmng kitorg kat the bowling arena je.. too bad semua games dibuat serentak.. kalo tidak boleh gi tgk other games.. anyway, masa training tu semua team astro ada except for Mawi.. esoknya baru dia dtg.. around 6 mcm tu baru abis..

After balik hotel, freshen up, mandi2 semua tu, then malamnya gi stadium darul makmur tgk pembukaan.. mmng grand gile pembukaan dia.. mcm tgk opening Sukan Komenwell pun ada.. siap ada fireworks lagi.. lama plak tu.. mmng happening.. after perbarisan atlet, ada performances from few artistes.. then we have Zahid with Wajah Kesayangan Hamba.. we heard Zahid was supposed to be in the sprint team but Tengku Muda requested Zahid to sing this song that night.. so x dptlh tgk gaya Zahid berlari hehe.. then we have Rossa, Melly Goeslow & Siti Nurhaliza as well.. Farah also performed as the opening act singing Menari Bersamaku.. pastu ada saringan acara balapan.. very interesting watching all these celebrities berlari.. ramai gak celebs take part like Siti Nurhaliza, Ning Baizura, Ally Iskandar, Hans Isaac, Seelan Paul, AC Mizal, Que Haidar, Raja Farah, Yusry KRU, Yasmin Hani, Rosma, Yazer, Akma.. paling mencuri tumpuan of course Berita Harian 5x80m women relay team which consists of Nik Nor Azura (bekas pelari kebangsaan turned radio DJ), Fadzlun Abas (bekas pemain bola jaring kebangsaan turned model), Fasha Sandha (duta FMI), Lisdawati & Irma Hasmie.. semuanya cantik2 & seksi2.. berlari pun penuh gaya.. tak heran la diorg mng sbb adanya si Azura tu.. tgk dia lari selamba je..!

So the next day, we went to the bowling centre at around 10 plus in the morning.. of course we were at the Astro lane cozz we were there to support them.. the Astro team consists of Abg Badrul as the team captain, celebrity bowlers - Zahid, Farah, Ning, Rosma, Nikki, Alam and not forgetting Mawi, and the rest of team Wanny, Iqa, Syaz, Hafiz, Yussak, Sher, Nana (bkn Nana ke tau!), Nurul, Fid, Putri, Wahid, Azeman & Azlan.. Mawi & Nikki tak main utk 1st block ni.. Mawi dtg pun dah lmbt sikit and bila dia dtg tu, sesak gile kat lane Astro that i had to back off.. tension gile.. anyway, team Astro were terrific on this 1st day.. paling best masa team Zahid main la coz korg taula kalau ada Zahid, mcm2 yg akan berlaku.. so si Zahid ni ada la dlm 5-6 kali jugak dia strike.. and setiap kali zahid strike or spare, Farah akan lead the cheerleading team nyanyi senyumlah.. senyumlah.. ahai.. cek mek molek.. zahid siap joget lagi kat lane tu.. ada gak diorg nynyi lg menuju puncak ganti Akademi Fantasia dgn Fiesta Media Idola.. Zahid siap buat gaya menari2 ngan tgn dia tuh.. mmng havoc..! and at the end of the 1st day, they placed 2nd behind RTM.. 



That night xde event so kitorg just kuar makan, and leyparking at our hotel rooms.. So the next morning for the finals we got there a bit early b4 lautan manusia dtg.. utk finals ni, team Farah & team Mawi main dulu.. yup, Mawi main this time for the 1st block in the morning.. one of the main player utk team Astro got injured so Abg Bad decided utk turunkan Mawi.. and the other reason i believe sbb diorg turunkan Mawi is becoz peminat nak tgk.. dlm tv & radio semua dok announce mawi akan main bowling.. so terpaksa la turunkan dia jgk w'pun dia hny smpt turun training sekali je dlm masa 4 bulan team Astro training.. 

Dkt lane yg Mawi main tu, punyala ramai manusia gi tgk.. agaknya sbb tu la prestasi team Mawi agak teruk.. kalau kita yg main pun for sure got distracted coz asyik dok jerit2 Mawi je.. tension gak duduk kat situ.. If you ask me whether Mawi boleh main ke tak, i would answer yes Mawi can really bowl.. he does have the skills.. but pratice & training does make a lot of difference.. and like what Abg Bad commented, i would not say it's Mawi's fault that their team lost (even though his score was quite bad), but it's more of his management's fault that didn't provide the space for him to train.. (read Abg Bad's posting on this at http://badrulaftersix.blogspot.com)

And after the 1st block on the 2nd day ni, RTM dah jauh tinggalkan team lain.. b4 the 2nd team (Abg Bad, Zahid, Khai, Hafiz & Yussak) main pun, diorg dah lead jauh.. so this 2nd team ni had to struggle a lot to catch up w’pun nak kejar tu agak mustahil la.. but nevertheless, the team showed a great sporting spirit ari tuh.. they did really well w'pun merosot sedikit (there are lots of distractions from the fans) and ended up at 3rd place behind RTM and Utusan.. tak jauh pun beza Astro & Utusan, around 20-30 pins je.. syg sgt.. tp RTM mmng jauh lead la.. dgr cite diorg ambik best players from each state.. so no wonder la they won kan.. Owh.. sorry guys coz me asyik dok citer pasal team Astro je.. nak buat macam mana coz i was at their lane all the time so tak sempat nak tgk macam mana team2 lain.. but ada la jugak skali skala jalan2 jeling2.. on the KRU side, nampak Azza & Hanna of Elite main.. Nora Danish main utk Bernama.. Raja Azura, Eja, Arash, Amer & Sein of Ruffedge main utk Berita Harian.. Saleh Yaakob main utk Karangkraf kot kalo tak salah.. Siti Sarah main utk Utusan rasanya.. kelakar tgk Sarah main.. asyik masuk longkang je hehe.. then nampak Ally Iskandar, Pija & Yanie playing for TV3.. Eja from Bintang RTM tu plak main utk RTM, teman setia anda of course.. setia ke..?! Saleh Yaakob & Raja Azura provided lots of laughters at the bowling alley.. ada2 je lawak yg diorg buat.. dkt diorg punya lane tu mmng havoc gile asyik dok ketawa je ngan gelagat diorg berdua tuh..!


Anyway malamnya pulak, was the closing show.. and before that ada perlawanan akhir bola sepak, KRU vs RTM where KRU won 1-0.. and half time tu, acara balapan akhir pun berlangsung.. as expected Azura won 80m women sprint, her team won 5x80 relay, Mazin from The Star won 100m and 4x100 aku x ingat sape menang.. anyway, after all that, ada la perarakan masuk atlet and penyampaian hadiah.. as we all know, RTM won overall title having won 1st place for Bowling and netball.. the and fireworks and of course performances from Farah Dhiya (Kasih & Bertakhta Di Hati), Zahid, Farah & Zarina (Where's The Love), Siti (Lagu Rindu), Ahli Fiqir (whateverr...) and sape ntah lagi.. and masa semua kontingen berkumpul kat tgh pdg tu nmpk le pelbagai gelagat artis2 ni just having fun.. berlari2la, berjogetla mcm2.. and of course paling havoc tentulah team Astro.. Nampakla si Zahid ngan Yazer dok main bola, pastu Zahid dok tiru cara Farah and the other teamated bowl.. and last skali tu, Zahid pegang bendera Astro lari keliling padang and kontingen astro lain semua lari ikut blakang dia.. 

Masa Ahli Fiqir tgh perform 2nd song tu, we decided to leave.. Kak Murni and some others balik malam tu jugak konvoi ngan Farah & family.. me, Lan, Liza & Nadia balik esok harinya waktu pagi around 10 plus.. and before balik rumah tu, kitorg singgah rumah Kak Gie lunch kat sana.. Nasik Lemak Kak Gie mmng marvellouss..!! hehe.. anyway, itulah ceritanya kami kat Kuantan.. we had a blast kat sana.. mmng happening.. hopefully boleh join lagi next year.. so jumpa lagi di sana sana sana..!!

Thursday, April 13, 2006

MaLaM aMaL BaLkIs

DeWaN pUsAt BeLiA dan KeBuDaYaAn SeLaNgOr




Konsert Malam Amal Balkis ni was held on the 4th and 5th of April at Dewan Pusat Belia & Kebudayaan Selangor, Seksyen 7 Shah Alam.. dekat je ngan my house and betul2 depan my office.. Malam Amal Balkis ni was held bersempena dgn Minggu Setiausaha and jugak utk mengutip dana utk Tabung Balkis.. so kiranya berhibur sambil menderma la.. anyway, thank you so very much to my friend who got me the seat for the event.. i went there utk malam yg 1st which is on the 4th..
Now move on to the show.. after Datin Seri Rosmah Mansor, Menteri Besar Khir Toyo, and Yg Dipertua Balkis sampai, the event pus started.. spt biasa, of course ada few speeches.. then ada food presentation, then baru performances start.. the show was hosted by the hillarious Salleh Yaakob and Raja Azura.. combination 2 org pengacara ni mmng menggamatkan & tak kering gusi dibuatnya.. one joke yg mmng aku tak boleh lupa was when a pregnant lady came on stage ambik hadiah lucky draw.. then Raja Azura spontaneously said, eeii.. aku tak boleh tgk la pompuan mengandung ni.. Salleh pun tny la kenapa?? Raja Azura jawab, allergic.. takut terjangkit..!! hehe.. kelakar tak..??!!
Then utk 1st performance, they invited Bob to entertain the audience sambil kitorg makan.. 1st he sang Kwek Mambo secara solo.. next he performed Cinta Bersakti, a latin flavoured song from his debut album.. performance Bob mmng best but becoz lagu yg Bob nyanyi tu kurang mesra lagi dgn penonton, response pun suam2 kuku je.. then Marsha pulak took centre stage.. she sang 2 songs, Bossanova and Pilihlah Aku.. while her communication skills can still improve, she sang the songs really well.. i really enjoyed her performance.. 
Then Zahid pulak muncul.. masa zahid keluar tu, ada bdk2 kat dpn stage tu jerit2.. zahid dgn cheekynya tanya, kenapa.. tak hensem ke..??!! semua org bantai gelak waktu tu.. sempat lg dia buat lawak.. nway, 1st song zahid nyanyi was Black Magic Woman by Santana.. interesting song choice.. tak penah lagi dgr dia bwk lagu ni.. and i must say it was awesome.. tambah lg diiring live band.. mmng best.. pastu for his 2nd song, he invited sape lagi kalo bukan Dato' M.Daud Kilau utk nyanyi same2 lagu Cek Mek Molek.. masa ni dah meriah la satu dewan.. zahid bergelek ngan Datuk mcm kat Zoom In hari tu.. penag tgn sambil berpusing2..! Pastu Datuk M.Daud Kilau plak took centre stage nyanyi lagu Gila Judi.. gelek sakan...!!
 

Then ada jugak Zaleha Hamid as guest artiste.. dia ada nyanyi few songs but i could remember one which is Penasaran.. dah bertudung rupanya Zaleha Hamid nih.. then it was Mawi's turn to perform.. performance yg ditunggu2 ramai.. for the 1st set ni, he sang 2 songs which is Aduh Saliha and Kian if i'm not mistaken.. 

Datin Seri Rosmah Mansor pun ada perform jugak.. she sang three songs but again i could only remember one which is Kopi Dangdut.. well, everyone knows she likes to sing and she does have a decent singing voice.. then after few other performances, Datin Seri Rosmah & MB pun berangkat pulang.. Zahid continued the show dgn lagu joget which he has performed as a group masa AF2 dulu.. then Zahid called upon Mawi to do a duet with him on the song La Obe.. Zahid penah bawak lagu ni masa Konsert Reunion AF2 dulu.. the combination of these 2 AF champions ni mmng mnggamatkan suasana.. at this point, ramai org pegi ke depan and berdiri dpn stage.. definitely one of the highlight of the night.. then after that, Zahid went backstage and they called Bob once again to sing Lagu Jiwa Lagu Cinta with Mawi.. and afterwards, once again Zahid appeared on stage.. this time they did a threesome on the song Alhamdulillah.. tp yg rapnya Zahid & Bob jela.. Mawi just buat ad lib Arab tu je.. after abis lagu ni, tiba2 keluar muzik lagu hindustan.. x ingat from which movie.. masa ni si Salleh Yaakob, Raja Azura, M Daud Kilau and semua artis2 pun keluar.. part ni kelakar.. mula2 Salleh Yaakob nyanyi dulu kot.. main belasah je lirik hindustan dia.. pastu bila turn Zahid, dia nyanyi guna lirik bahasa Cina boleh..?? mmng kelakar tp best... masuk & kena pulak tu ngan music dia.. then bob pun x nak kalah.. dia plak nyanyi guna lirik Italian opera style.. pun best jugak.. mmng kreatif la diorg ni.. lepas abis lagu tu, semua artis2 nyanyi lagu tema Balkis.. pastu show pun abis.. overall it was a great show.. althogh i'm a lil' dissappointed coz i expected more from Marsha than 2 songs.. but still, it was an entertaing show.. okalah.. i think that's about it for now.. it'll be a couple of days before i blog another entry coz i'll be joining all these artistes at Fiesta Media Idola in Kuantan from this 14th to 16th April.. so sesapa yg dtg memeriahkan suasana tu, kita jumpa dia sana ya...!!!!!

Thursday, April 06, 2006

Uncle Anuar (Farah's Dad) and Liza's B'day Celebration



On the 26th of March, at Kelana Seafood Centre, we put out a birthday elebration for Uncle Anuar and Liza who celebrated their birthday on the same day.. it was a small get together celebration but nevertheless it was pretty happening i tell ya..!! I was among the 1st person to arrive after Kak Az.. then Syafiq and his wife and son pun sampai.. so sementara tunggu yang lain sampai, kitorg y ada pun berkaraoke le sesuka hati.. since Kak Az dok sibuk2 with the food etc etc, and Syafiq pulak malu2 nak nyanyi, so aku je la yg dok pegang mic tu.. melalak le sorg2 kat situ dgn spectatornya Syafiq, his wife and son.. and tgh syiok2 dok melalak lagu Fantasy by Earth Wind & Fire tu, tetiba je aku rasa suasanya dlm bilik tu senyap sunyi semacam je.. and when i look back, tengok2 Farah &; family dah ada dah kat dalam tu.. amboi, senyap2 je diorg masuk ek tgk aku melalak sorg2.. adoi.. malu...!! hehe.. lepas terus lepas mic tu x nak nyanyi dah.. hehe.. and sementara tunggu the rest sampai and tunggu food siap, Farah & Wawa lak continue nyanyi.. some of the songs were Hero, Can't Take My Eyes Off You, Sana Y Wangkas.. ntah amende ntah tajuk Telenovela Philipines tu.. ape la si Wawa dok meraban lagu ni.. main belasah jer..!
And finally Kak Murni, Liza, Nadia semua sampai.. so dah cukup kuorum semua, around 15 of us, the food was served.. i would have to say the servings were quite nice.. and the price for the whole thing pun affordable.. siap dgn Karaoke skali.. tp lagu2 karaoke tu semuanya oldies la.. ada la few new songs but not so many la.. and semuanya English songs + some other language like Philipines, Hindustan etc.. tp layan je.. actually best gak layan oldies ni.. hehe.. especially yg rock2.. head banging beb.. so bila food dah siap, kitorg pun makan dan makan.. and after dah abis makan, karaoke skali lagi.. hehe.. kitorg ni mmng gile nyanyi.. Farah & Wawa jgn ckp le.. mmng boleh nyanyi non-stop.. and ni la masanya nak nyanyi lagu2 yg takleh nyanyi on-stage.. mcm2 la lagu kitorg balun.. mula2 tu semuanya layan stok2 jiwang mcm lagu I'll Be There (Mariah & Tevin), Goodbye (Air Supply), Without You (Mariah), last2 sumenya boring terus aku suggest kat Farah nyanyi lagu Zombie Cranberries..!! punya havoc aku, Farah, Wawa & Udin nyanyi siap head banging skali.. rasa macam buat konsert plak hehe.. and from there on, sumenya nyanyi lagu2 rancak2 yg happening2 belaka..

And tgh2 syiok nyanyi tetiba lampu dipadamkan and lagu birthday berkumandang... Kak Murni & Nadia bawak masuk birthday cake for both Uncle Anuar and Liza.. then ada la sesi2 tiup lilin, bagi hadiah semua tu.. and lepas the surprise, Farah terus cakap Judd, next song..!! Disebabkan citarasa aku in music sama ngan Farah (chewah..!), so aku je la jadik duet partnet dia malam tu.. mcm2 lagu la kitorg belasah drp Memories (from musical Cats) ke Stop (Spice Girls) & BSB's Everybody hinggalah ke Livin' la Vida (Ricky Martin) & Mambo No. 5 (Lou Bega) semua kitorg layan.. mmng best giler..!! sampaila abis wakti Restoran tu nak tutup baru kitorg beransur pulang.. masa keluar room tu, tgk hall besar kat dewan t dah xde org dah.. padahal masa mula2 sampai penuh dgn org.. rupa2nya kirog yg last skali keluar.. itula dia bila dah syiok berkaroke sampai x ingat dunia..
Itu jelah ceritanya.. kpd Uncle Anuar, semoga panjang umur dan murah rezki sentiasa.. and to Liza, semoga cepat bertemu jodoh & friends forever aigghhtt...!!

..............................................

Aon's Wedding (Farah's Brother)



Oklah ni pulak a lil' bit story on Farah's brother punya wedding.. occassion ni dibuat at a hall in Putrajaya on the 1st of April.. sperti biasa, aku ke sana bersama2 dgn rombongan Cik Kiah.. eh silah, rombongan Baik Punya Cilok hehe.. tambah Syafiq & family and Is from Fahid.. the rest tu mcm biasala, Kak Murni yg ayu berbaju kurung biru, Kak Az bekas ratu kita yang ayu dgn baju kurung hijaunya tu.. Mas FC ke..?? hehe.. ambik kena sound ngan Farah.. kuikui.. then of course Lan, Liza, Nadia pun ada skali.. so sampai sana kitorg terus makan sbb ala2 dah kebulur coz dr pagi tak makan2 lagi.. masa tgh makan tu Farah ada sang few songs diiringi band yg diorg hire.. tak lama lepas tu, pengantin pun sampai.. serba biru semuanya.. after bersanding, makan beradab semua tu, Farah pun nyanyi lagi.. ada few songs dia nyanyi macam lagu Mecimtaimu, Can't Take My Eyes Off You and Kopi Dangdu among others.. and not long after that Adam pun sampai dgn rombongan FADAM.. sempat lagi diorg request Farah berduet ngan Adam one song.. they chose to sing Dua Insan (M Nasir & Yuniza but later popularised by Ezad & Eva).. diorg dah penah nyanyi pun lagu ni kat AF2.. based on personal preferance, aku lagi suka combination Farah & Zahid on this song masa AF2 X-tra.. sore diorg mmng sesuai.. aku rasa sore Adam ni lembut sikit & x brp sesuai dgn sore power Farah.. 

Pastu ada la sesi ambik2 gambar ngan pengantin.. then kitorg pun beransur la pulang.. owh.. lupa lak nak cite.. masa kitorg tgh lepak borak2 tu, Kak Long Farah pun dtg le kat kitorg and Kak Murni pun introducekan aku ngan Lan dgn Kakak si Farah ni.. bila nak shake hand ngan aku, tetiba dia cakap, eh macam kenal aa.. Kak Murni pun ckp la dia ni mmng glamer.. blog dia femes ramai org kenal.. penah masuk tv etc etc.. then Kakak Farah cakap bukan.. dia tny aku skolah mana.. and terus Kak Murni teringat yg kitorg ni satu skolah.. and Kak Farah ni ckp SPM 98 kan..?? terus aku terkujat..!! Rupa2nya schoolmate aku yg dah lama x jumpa..!! satu batch pulak tu.. tp masa tu aku tak kenal & tak cam lagi.. then aku tny la Kak Murni sape nama Kakak Farah tu..?? bila dia mention je nama Intan Norafniza, barula aku ingat.. mmng aku kenal benar dgn dia masa skolah dulu.. tp skarang dah lain sbb dah kurus.. pakai spek.. mmng lain gile sgt.. tak sangka dia kakak si Farah ni.. jejak kasih la pulak hehe.. what a small2 world.. sungguh tidak disangka..!! tp bestle dpt jumpa mmber skolah balik stlh bertahun2 tak jumpa.. Gambar aku dgn gadis ayu bertudung ni le Kakak Farah who is also my shoolmate & penah jugak muncul dlm AF2 segmen kejutan dgn Azwan Ali dulu.. lain kali kita jumpa lagi ek Affen..!!! 

Saturday, April 01, 2006

KoNsErT kEmUnCaK aF3
StAdIuM pUtRa BuKiT JaLiL
 

Pretty girls Elliza, Farah and Amy

Miss me already..? haha...!! Sorry for the long silence.. hehe.. Alrite.. ni nak buat posting a lil' bit on Konsert Kemuncak AF3 which was held at Stadium Putra Bukit Jalil, a day after Konsert Remaja Prihatin at the same venue.. All in all, this show i can categorise it as just OK la.. actually the concert the day before was much more fun and entertaining and happening as well walaupun yg dtgnya sejemput je.. paling best definitely combination Zahid & Nikki on Caramu and the soultry Dayang Nurfaizah nyanyi lagu Saat Yg Bahagia if i'm not mistaken.. eh.. aku ni nak cite Konsert Prihatin ke Konsert Kemuncak AF3 ni.. hehe.. sowwii... w'pun konsert ni x happening sgt, kitorg pun berusaha la sedaya upaya menghavockan suasana diketuai oleh saudara Azlan Daniel.. fyi, kitorg duduk kat atas stage ala2 feratik era tu atas permintaan Abg Has.. kitorg pun no hal je la.. apa2 pun boleh.. so mmng happening la kat spot tu.. siap buat koreografi lagi kat atas stage tu.. syncronised tu..!! hehe.. 

Yazer and his cute hat, Ekin yg sungguh comey & Kefli whose a charm..
 
This konsert start dgn Elliza performing Marilah Berpesta.. okla Elliza nyanyi.. ceria and lincah.. actually malas pulak aku nak review diorg punya performances ni in detail.. simple2 jelah ek.. nanti korg tgk and komen le sendiri bila dia tayang kat TV.. tp bila Astro nak tayang pun tak tau la.. pastu Amy nyanyi lagu Berdebar-debar also from EVO 05 01.. Amy cun gile malam tu.. rambut dia mmng stylo.. kena la ngan imej dia.. baju je x berapa nak kena.. pastu ada Akma nyanyi lagu Percaya Pada Cinta.. makin2 hit pulak lagu ni kat radio kan.. Era, Hot.fm, X-fresh, Nasional.fm semua dok psng lagu ni.. rezeki ko le Akma.. pastu Yazer lak nyanyi lagu Merah Warna Cinta.. aku mmng suka lagu ni.. dh lama nk dgr dia nyanyi.. mmng besh.. tp baju overall dia x berapa besh la.. tp topi tu aku suka.. hehe.. Ekin lak nyanyi lagu Ella, Nuri.. comey Ekin mlm tu.. Kefli plak nyanyi lagu Hukum Karma yg mana Felix penah bwk masa weekly concert AF3.. pelik lak aku dia bwk lagu ni.. dlm bnyk2 lagu, lagu yg dah penah bdk AF lain bwk jgk yg dipilih.. x takut comparison ke? but nevertheless, Kefli did quite good rendering the song.. sesuai la ngan sore dia..
The seductrous Marsha, Mawi yg hangat, and Amazing Amylea.. mana ada Amylea sombong wey!

Marsha dgn gaya manjanya bawak lagu Can't Take My Eyes Off You.. Marsha looked sexy that night.. Idayu lak nyanyi lagu Emotion by Mariah Carey.. definitely a show stopper..!!! mmng best especially part whistling tu.. mmng aku teruja sgt time Idayu perform.. Reza pun ada.. selain bertindak as the co-host dgn Yasmin Hani, dia pun ada nyanyi.. lagu Takkan Ku Lali from EVO jugak.. Amylea pulak perform lagu Rembulan popularised by Kris Dayanti.. lagu yg sama dia perform masa Konsert Diraja which was shown over TV1.. i was hoping that she'd do something else.. but mcm biasa, she did well.. Felix seterusnya menggamatkan seisi dewan dgn gelekan dia with the song Yang Sedang Sedang Aja.. Iwan tetiba muncul buat special appearance.. masa ni Marsha, Amylea ngan Akma join the stage tunjuk skill gelek jugak.. then last but not least, of course le Mawi.. 1st song dia nyanyi Lagu Jiwa Lagu Cinta dgn Felix.. and 2nd song, Perempuan if i'm not mistaken.. dlm bnyk2 lagu dlm album dia, aku rasa lagu ni yg plng best kot...


Akma yg ayu, Felix yg mmng kelakar gile, & Idayu yg mmng super talented.. luv ya..!!!!

Oh.. lupa lak nak cite.. besides these kids from AF3, ada gak special performances by bintang2 AF2 and AF1.. up 1st was Zahid performing Dikau Teristimewa.. great vocals as usual.. then ada Farah head banging with the song Mengejar Pelangi.. Adam pun ada jugak nyanyi lagu Jatuh.. pastu ada Khai.. i'm not sure what he sang, but i think it's from his upcoming album i guess.. siap ada featured rappers lagi.. an attempt to do hip hop songs ke Khai..?? mm.. i think he failed miserably.. sorry.. just an honest oppinion from me.. oklah kat bawah ni a lil' bit on Bowling Inter FC purnament

bOwLiNg InTeR FC ToUrNaMeNt

Actually aku sampai pun dah lewat.. dah nak abis dah pun.. artis2 pun ramai yg dah balik.. yang tinggal pun ada Zahid ngan Afdlin Shauki.. sempat le snap one group pic dgn Zahid.. atas permintaan Adeq, ni aku upload gmbr yg sempat capture tu..

In case sape2 tak tau cite dia lagi, ni dia the full result of the tournament:

(1). Misha Omar FC (MOFC) - 1444, (2). Farah Fauzana FC (FFFC) - 1385, (3). Fellowship Of The Kodoks (Afdlin Shauki FC) - 1345, (4). Nana FC - 1263, (5). Amy Mastura FC - 1239, (6). KRU VIP - 1215, (7). Amazing Amylea FC - 1181, (8). Ningclix – Ning Baizura FC - 1176, (9). B.E (Bersama Erra) - 1144, (10). Daniel FC (Pinkies) - 1109, (11). Ziana Folks (Ziana Zain FC) - 1099, (12). DNFC (Dayang Nurfaizah FC) - 1055, (13). Akma FC - 1053, (14). Za8FC (Zahid FC) - 1047, (15). Adam FC - 1042, (16). Anuar Zain FC - 997, (17). Farahnatics (Farah Asyikin FC) - 977, (18). Farah FC (AF2) - 937, (19). Sarah Raisudin FC - 937

Overall, event ni boleh dikatakan berjaya la.. mmng ramai yg turn up.. havoc gile.. and respect kat those artistes yg turun bg support kat ahli2 FC diorg like Zahid, Afdlin Shauki, Adam, Farah Fauzana, Nana and Amy Mastura.. but above all, congrates to Misha Omar FC and Farah Fauzana for organizeing such happening event.. korg mmng best.. and congrates to the winners of course.. ciow..!